Followers

Friday, February 22, 2013

Syukur Kepada Allah

Aku bersyukur kepada Allah, kerana telah memberikan kenikmatan dalam kehidupan ini.

Sebenarnya selepas aku menulis blog 'SELAMAT TINGGAL SAYANG". dalam masa 1 jam selepas itu aku mendapati tubuh badan ku tidak bermaya, dada ku rasa berdebar-debar, kepala berpinar seakan dunia ini berpusing ligat...
AKu beristigfar...aku bertanya "YA ALLAH, apakah lagi dugaan yang akan aku terima ini", aku menunduk memandang tangan kiri ku..Eh, kenapa menggigil nie, kata ku dalam hati..
Cuba duduk dan menarik nafas panjang dan lepas perlahan-lahan..
Masih lagi tak menunjukkan kesan..
Nafas ku makin sesak pulak..Tak boleh jadi nih...Aku pun memberi tahu pada rakan sepejabat untuk keluar ke klinik Khadijah.
Berjumpa doktor, ambil B.P, wow...155/100..Eh..dari rekod nih you tak ada darah tinggi..
kenapa ...you susah hati ker...
Wah...pandai pulak doktor nih meneka..aku pun ceritakan apa yang berlaku...sambil tu aku katakan dada aku pun rasa sesak...
Kita cuba ambik B.P semula katanya...Hah..makin naik  165/100...
kalau macam nih you kena pergi jumpa pakar di TMC (Taiping Medical Centre)..
You pening ker...aku katakan tak ada..OK, saya buat surat rujukan, you pergi sekarang, katanya..
Aku pun balik semula kepejabat untuk mendapatkan G.L..dalam pada itu aku dinasihatkan untuk terus ke Ipoh Specialist Centre..Aku ambil nasihat ini..
Drive ikut highway dari Taiping ke Ipoh..dalam kereta sambil memandu terus-terusan aku berzikir "LA ILAHAILLALLAH"....Badan aku terasa sangat panas...
YA ALLAH...pulihkan aku seperti sediakala..kerana aku punyai orang-orang yang kutanggung kehidupannya...
Turun dari kereta menuju ke Wad Kecemasan, aku melanglah seperti atas air...aku tunduk kebawah, nampak bumi sangat jauh dari kepala ku...kenapa aku jadi tinggi nih...(kata dalam hati ku)..
Jumpa nurse di kaunter dan mereka baringkan aku, aku bercakap merepek, tapi aku sendiri tak ingat...
Ambil B.P...170/100...
aku kata dada aku sakit, nafas aku sesak...
mereka bergegas memanggil pakar jantung, bawa aku ke klinik jantung....
Ketika ini aku berbual dengan doktor yang merawat (Dr.Rizal)...
Dia kata kalau dilihat dari mesin nih awak tak ada masalah apa-apa...
Lalu aku pun bercerita kepada beliau...kesedihan yang aku tanggung...
dalam pada bercerita tekanan darah aku turun secara mendadak...
turun keparas normal...
NAk tau sebab apa...Doktor tu cakap
"ENCIK ROSLAN, NAMPAKNYA SAYA TAK ADA UBAT UNTUK AWAK, QURAN SAJA UBAT BAGI AWAK"
>>>>>>>SYUKUR KEPADAMU ALLAH, TUHAN SEKELIAN ALAM, TUHAN YANG KUSEMBAH DAN TEMPAT MEMINTA PERTOLONGAN<<<<<<<